28 Eylül 2008 Pazar

kendi ekolünü yaratmak

Bulent Uygun fenerbahce galibiyetini, devre arasinda bilgisayarli analiz sistemi ile rakibin hatalarini desifre etmelerine baglamis. Bu sistem canli yayinlanan maclarda kullanilabiliyomus. Uygun da devre arasinda rakibin hatalarina gore oyunu revize etmis. Haberin oralari soyle:
-----
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, 2-1 galip geldikleri Fenerbahçe maçının devre arasında bilgisayarlı analiz sistemini başarıyla uyguladıklarını belirterek, “Bu sistem, rakip takımın açık taraflarını gösteriyor. Rakip takım ne yapıyor, hataları ne onları ortaya koyuyor” dedi.
Fenerbahçe'nin duran topları nasıl kullandığını, topları nereye attığını, duran toplarda ne kadar etkili olduğunu belirlediklerini kaydeden Uygun, “Bizim kullandığımız duran toplarda da onların aynı şekilde hareketsiz kaldığını tespit ettik. Dolayısıyla hareketli olduğumuzda gol atabileceğimizi belirledik ve attığımız ilk golü de duran topta, oyuncularımızın hareketli olmasıyla attık. Sezer'in ceza alanına yaptığı ortada, futbolcularımız hareketli olunca Murat kafayla golü attı” dedi.
Fenerbahçe'nin hatasının, uzun top atıldığında dönen topu alamamak olduğunu ifade eden Uygun, şöyle devam etti:
“Stoperlerin veya defansın karşıladığı topu sağ bek ve sol bekler ile orta alan kapamıyor. Yani bizim o topları kapmamız gerekiyor. Dolayısıyla Fenerbahçe maçında uzun toplarla oynayarak, savunmadan dönen topları kapmaya çalıştık. İkincisi Roberto Carlos'un ve Emre'nin boyunun kısa olmasından dolayı da rakibimize karşı bizim sağ bekte görev verdiğimiz Murat Sözgelmez'in boy avantajını kullandık. Degajların ve uzun topların Murat'a doğru atılmasını ve atılan topu da Murat'ın Mehmet'e indirmesini sağladık.”
Maçın ilk yarısında Gökhan Gönül ve Kazım'ın karşısında, sol bekte görev verdiği Faruk'u, ikinci yarıda oyundan alarak Balili'yi sahaya sürdüğünü, Faruk'un yerine ise takımın en iyi oyuncularından biri olan Sezer'i monte ettiğini kaydeden Uygun, “Bu değişiklikle hem Sezer'in iyi oyununu devam ettirmesini ve hem de rakibinin iyi tarafını kapatmasını sağladık” dedi
----
Haberin bu kismi boyle. Obur kismi ise soyle:
Bir dönem formasını giydiği Fenerbahçe'ye karşı teknik direktörlük yaşamında ilk galibiyetini elde ettiğinin hatırlatılması üzerine Uygun, şunları kaydetti:
“Biz futbol adamıyız, işimizi profesyonelce yapıyoruz. Fenerbahçe'de futbolculuk yıllarında yaşadıklarım veya Trabzonspor'da, Kocaelispor'da ve diğer takımlarda yaşadıklarım, futbol yaşantımda kalanlar. Şimdi ben kendine yeni bir ekol yaratan, kendi tarzını oluşturan, duruşuyla, mantalitesiyle, projeleriyle bir teknik direktörüm. Dolayısıyla benim için her rakip çok önemli. Her rakibi çok önemsediğim gibi, her takımın onuruna ve duruşuna saygı gösteren bir teknik adamım.” “Sivasspor artık, kendi ekolünü, tarzını yaratmış, duruşuyla, mantalitesiyle ve futbol felsefesiyle bugün bir Anadolu'dan bir takımın şampiyon olabileceğini göstermiştir. Bunun sonucunda da Gaziantespor, Bursaspor, Konyaspor gibi takımlar da şampiyonluğa oynuyor” dedi


Burdaki kendi ekolunu yaratmak kismina takildim ben. Oyle mi hakkaten, yoksa Uygun, Terim’lige soyundugunu mu acikliyor bize alttan alttan.
Umarim kendisini dev aynasinda gorme gafletine dusmez. Gecen sene de bu sene de gayet iyi bir performans gosteriyor. Ama bu kendi ekolunu yaratmak gayreti, ‘ekol’ etiket ugruna yapilirsa durum vahimlesebilir. Kendisini burdan sagduyuya cagirmak isterim.

kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/10004798.asp?gid=229&sz=43129

22 Eylül 2008 Pazartesi

futbol videolari

Ruben de la Red


Henry assist


tuncay



top toplayici

11 Eylül 2008 Perşembe

10 incredible underground lakes and rivers

Reed Flute Cave
Reed Flute Cave in Guilin, China was discovered during the Tang Dynasty almost 1,300 years ago. Image by Ian Sewell

Far below the Earth’s surface, where the sun rarely penetrates, is a world of twinkling glow worms, precious gems and limestone caves and mountains, a land inhabited by nature alone. Within this world are visions to rival many landscapes decorating our horizon; lakes lie still and calm, great networks of caves know no borders and rivers and rivulets carve an ever-evolving terrain.

We invite you to explore this remarkable subterranean domain through these incredible images we’ve complied for your viewing pleasure.

1. Cheddar Gorge is Britain’s biggest canyon and is found within the Cheddar Caves, where the UK’s oldest complete human skeleton was found in 1903. Known as the Cheddar Man, the remains were estimated to be 9,000 years old.
Cheddar Gorge
Snowman-1

2. Hamilton Pool Preserve, in Austin, Texas, was created quite naturally when the dome of an underground cave collapsed revealing this stunning natural pool. It is now frequented by day-trippers and naturalists. That’s naturalists not naturists, although no doubt someone has tried to go skinny dipping at one point!
Hamilton Pool
Van Sutherland

3. Hamilton Pool from another perspective. When there’s been heavy rainfall, 45ft waterfalls cascade from the rim of the cavern. It must be pretty spectacular when you’re bathing.
Hamilton Pool
Stuck in Customs

4. Stalagtites adorn the roof of Luray Caverns, Virginia, the still waters throwing a perfect reflection.
Luray Caverns
Ashley Dinges

5. Legend has it that early cavemen inhabited Wookey Caves in Somerset, England.
Wookey Hole
Wookey Caves

6. This underground lake in Mellisani Caves, near Kefalonia, was found when the roof of the cave collapsed after an earthquake in 1953.
Mellisani Caves
Liana Photography

7. Lechuguilla Cave, in Carlsbad Caverns National Park, New Mexico is the fifth longest cave discovered yet at 120 miles (193 km) long and measures 489 metres (1,604 ft) deep, making it the deepest in continental United States.
Lechuguilla Cave
Dave Bunnell

8. This underground lake near Macan Ché on the Yucatán Peninsula is one of many that are considered to be gifts from the gods by the Mayans, and therefore sacred.
Macan Che
sanghavedanta

9. The limestone flow feeding into this underground lake in Mexico resembles a waterfall turned to stone. Maybe the Ice Queen is privy to this particular cavern?

Cavern Lake Mexico
Adam

10. How long must it have taken for this little waterfall in Banff, Canada, to make this underwater lake?
Underwater Cave Banff
Petr - Source: http://www.environmentalgraffiti.com/featured/underground-lakes-river/2190

8 Eylül 2008 Pazartesi

Maceracılar*




Haftasonu Çağlar kardeşimin gelmesiyle kısa bir nefes alma imkanı yakaladık. Maceracı ruhumuz hemen kabardı, kendimizi Kalkan'ın dışına doğru attık, dağlara, ormanlara koştuk. Koşmadık, Sabri abinin pikupu aldık. Önce batıya gittik, Yalı Burnu denilen yere gelmeden muhteşem ormanların içinden ilerledik. Yol daraldı, hava karardı ama pes etmedik, en son noktaya ulaştık, denize girdik ama indiğimiz rampaları geri çıkamadık. telefon da çekmiyor, in cin vaziyeti, yemek yok, su yok.... Renç Koçibey abimiz imdadımıza yetişti.




Pes etmedik ertesi gün, doğuya döndük ama bu sefer gerçek yollardan gitmeye karar verdik, güzel güzel. Enfes yollardan, ormanlardan geçerek Sarıbelen köyünden ileriye Kaş'a doğru ilerledik. Memleketimizin hiç bilmediğimiz bir yerinde Radar Hava Komutanlığı olduğunu, oradan şanlı ordumuzun bırakın Akdeniz'i, tüm dünyayı izlemekte olduğunu öğrendik, içimize sular serpildi. Gökçeören Köyü yakınlarında mola verdik, mola noktasının manzarasından ayrılamadık, buralardan güzelcene bir yer almaya karar verdik. Parası olan yatırım yapmak isteyenleri davet ediyorum. En kısa zamanda konuyla ilgileniyoru. Bu sefer de arabamızın benzin pompası bozulduğu için yolculuğu Gökçeören Köyü'nde noktalamak ve kurtarma ekiplerini çağırmak durumunda kaldık. Bu sefer telefon çeken yere kadar yine Renç abinin eşliğinde ilerledik.








*Ev sahibimizin tabiri. Kapı önünde karşılaştığımız ve bir anda anlamsız bir tartışma içine düştüğümüz Rauf Albay 'Hep maceracılar geldi' diyor, ne dediği, ne demek istemediği tam anlaşılamıyor, Çağlar da hemen cevabı yapıştırıyor: 'Biz de maceracıyız amca, biz de maceracıyız!'. Halbuse ev sahibimiz emekli askeri veteriner doktor Rauf Albay 'maceracı' kelimesiyle olumsuz bir anlam vermeye çalışmaktadır. Hipiler falan gibi kişileri kastetmektedir. Karşılıklı boş bakışmalar....