30 Nisan 2007 Pazartesi

29 Nisan Çağlayan Mitingi


Ayşılımızı tebrik ve takdir ediyoruz. Bu fotograftaki yuzbinlerce kisiden biri olan Ayşıl, hem Ankarada olan bizleri, hem de İstanbulda cesitli nedenlerle mitinge gidemeyenleri basariyla temsil etmis, her birimizin 10 kaplan gucunde oldugumuzu herkese gostermistir. Gurur duyduk Ayşılcığımızla.

27 Nisan 2007 Cuma

gereginden fazla inanmamali....

"Uluslar, egemenliklerini gecici bile olsa, birakacagi meclislere dahi gereginden fazla inanmamali ve guvenmemelidir. Cunku meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin oyle kararlari olabilir ki, bu kararlar ulusun yasamina giderilmesi olanakli olmayan zararlar verebilir."

Mustafa Kemal Ataturk

(kaynak: eskisehir-izmit konusmalari kaynak yayinlari.sf.67)

26 Nisan 2007 Perşembe

14 Nisan mitingi


Evet 3 aktivisit eylemci olarak hepinizi temsil ettik. Biraz gec kaldik, kocee bayragi unuttuk, bir de mozole salonunda sikisma tehlikesi atlattik, hatta biraz da sikistik, ama her seye ragmen 10 kaplan gucundeydik. Bence guzel slogan, "her birimiz 10 kaplan gucundeyiz!". Hem esprili, hem vekalet verip gelemeyenleri temsil ediyor, hem de eger kavga ediceksek, savasicaksak diye bir tehdit de savuruyor icabinda.... Istanbul eylemcileri, dusunun bu slogani, benim son anda aklima geldiginden yapamadik biz kartona falan bir sey....

Bu arada su bakisa bakin:) bir kendine guven, bir ic huzuru, bir saygi, bir gurur....., apaydinlik valla....

25 Nisan 2007 Çarşamba

Ataturk Amerikalilar'a hitap ediyor

Atatürk'ün az bilinen bir konuşması. Doğal ve içten, ama kendinden emin garip bir havası var.
Videoyu youtuba yollayanın verdiği bilgiye göre 1925 yılında AOÇ'de Amerikan halkına hitab ediyor. Yanındaki Amerikan Büyükelçisi.

Venezuela bolivariana

Kanalturk surekli gaza getirici belgeseller yayinliyor. Gecen hafta "Castro'yu Oldurmenin 638 Yolu" vardi. Bu hafta da Venezuella'daki darbe ve darbeye karsi koyup bugunku Neoliberalizm karsitliginin on cephelerinden biri haline gelen Venezuella halkinin mucadelesini anlatan film vardi.


Venezuela bolivariana: pueblo y lucha de la IV guerra mundial (2004)
User Rating: 6.1/10 (15 votes)

--------------------------------------------------------------------------------


Director:Marcelo Andrade

Writer:Marcelo Andrade

Genre:Documentary
User Comments:Mindless Propaganda more

20 Nisan 2007 Cuma

sakatlik durumu

Kutay'in maçta oynama durumu hala belirsiz, ancak doktorlar maça yetiştirmeye çalışıyorlar. Kulüpten gelen haberlerden anladığımız kadarıyla, maç saatine kadar kesin bir şey söylemek zor ama antrenörün kafasındaki ilk onbirde Kutay var!

Messi!!!

benim icinde bulundugum butun futbol ortamlarinda, futbol baglantim olan her insanin agzinda bu mevzuu gol var. linkler caglardan:

(caglarin linklerde copyright sorunu olmus, baska link embed ettim)

what is a blog?

http://help.blogger.com/bin/answer.py?answer=41353&topic=10424
What is a blog?
A blog is a web page made up of usually short, frequently updated posts that are arranged chronologically — like a what's new page or a journal. The content and purposes of blogs varies greatly — from links and commentary about other web sites, to news about a company/person/idea, to diaries, photos, poetry, mini-essays, project updates, even fiction.
Blog posts are like instant messages to the web.
Many blogs are personal, "what's on my mind" type musings. Others are collaborative efforts based on a specific topic or area of mutual interest. Some blogs are for play. Some are for work. Some are both.
Blogs are also excellent team/department/company/family communication tools. They help small groups communicate in a way that is simpler and easier to follow than email or discussion forums. Use a private blog on an intranet to allow team members to post related links, files, quotes, or commentary. Set up a family blog where relatives can share personal news. A blog can help keep everyone in the loop, promote cohesiveness and group culture, and provide an informal "voice" of a project or department to outsiders.

kirmissiniz kutay bey:))

"cok mu komiginize gitti?" diye cevap vermedim koceee profesore ama versem yeriydi. duvara asmis bizim rontgeni, suratinda "hamilesiniz, tebrik ederim" der gibi bir gulumsemeyle bildirdi bana durumu. ya da "yaa, kirdik iste biz de doktor bey, ne guzel di mi? darisi basiniza artik" diyebilirdim. Ben sadece 'hadi yaa?" diyebildim.